Чи варто перейти на електромобіль?
Чи варто перейти на електромобіль?
Думаю перейти на електромобіль, але є сумніви. Наскільки це вигідно? Чи достатньо зарядних станцій для подорожей? І чи справді вони такі екологічні, як кажуть?
Re: Чи варто перейти на електромобіль?
Електромобіль буде чудовим рішенням, якщо у вас є доступ до зарядки вдома або біля роботи. Економія на паливі відчутна, особливо зараз, коли ціни на бензин і дизель сильно зросли. Щодо екології, вони справді менше шкодять довкіллю, але треба врахувати, як виробляються і утилізуються батареї.
А як щодо обслуговування? Чи дійсно його простіше проводити, ніж для авто з ДВЗ? Чув, що батарея може зношуватися з часом, це правда?
Мій чоловік вже кілька років їздить на електромобілі, і я можу сказати, що це набагато простіше, ніж з авто на бензині. Обслуговування мінімальне — немає потреби в заміні оливи чи свічок. Батарея, звісно, з часом втрачає ємність, але це не є великою проблемою, якщо правильно заряджати та уникати перегріву. У нашому регіоні зарядних станцій вже досить багато, і з кожним роком їх стає більше.
Якщо ви плануєте поїздки по місту то так, якщо плануєте їздити на довгі дистанції то варто подумати наскільки буде зручно заправлятись. Загалом електромобілі економні, але через те що зараз в Україні перепади з електрикою то це не завжди зручно.