Що робити при високій температурі у Дніпрі?

Дискусії про здоров'я, красу та догляд за собою.
Katrina

Що робити при високій температурі у Дніпрі?

Повідомлення Katrina »

Усім привіт. Не знаю, чи є тут лікарі, але, можливо, хтось стикався з подібним. Уже другий день температура під 39, постійно морозить, слабкість, голова важка. П’ю чай з малиною, обтирання водою пробував — допомагає на годинку, а потім знову злітає. До лікаря йти немає сил, та й зараз записів немає. Друзі порадили почекати, мовляв, вірус сам пройде, але мені якось тривожно. Що реально може допомогти в таких випадках, крім виклику "швидкої"? І які жарознижуючі краще приймати — парацетамол, ібупрофен чи щось ще?
Петренко

Re: Що робити при високій температурі у Дніпрі?

Повідомлення Петренко »

Якщо вже температура 39 і не падає, то краще не експериментувати. Я якось затягнув, і отримав ускладнення на легені. Можна зробити обтирання водою з горілкою — старий, але дієвий спосіб. Але обережно, не на холоді. І не забувай про вологе повітря в кімнаті — постав зволожувач або просто миску з водою. І головне — не терпи більше двох днів! Якщо температура не спадає — це вже не «просто вірус».
Galina

Повідомлення Galina »

Я теж недавно таке перенесла, температура була 38.7 — відчуття, що тіло розламується. Перше, що зробила — почала чергувати парацетамол з ібупрофеном кожні 4 години, але не перевищуючи дозу. Так мені радила знайома медсестра. А ще обов’язково пити багато теплої води, навіть якщо не хочеться — це допомагає організму справлятися. Якщо через добу-двоє не легшає, точно треба або лікаря додому, або хоча б онлайн-консультацію. І ще: не кутайся сильно! Організм і так гріється.
Твій Син

Повідомлення Твій Син »

У мене температура піднялася різко до 39.2, була ніч — викликати лікаря тоді не вийшло. Почав приймати Нурофен (ібупрофен) — він діє швидко, вже за годину температура спала до 37.7. Але дія тримається не дуже довго, тому чергувала з парацетамолом. Уважно читала інструкції, бо важливо не перевищувати дозування! Також багато пила: теплу воду, узвар, чай з лимоном. З обтирання — просто вода кімнатної температури, без спирту, бо з ним не всім можна. Дуже допоміг Реосорбілакт — крапельниці порадив знайомий лікар, це вже на крайній випадок, коли організм зневоднений. Загалом, якщо є можливість — краще проконсультуватися з медиком. Але з жарознижуючих препаратів в Дніпрі https://receptika.ua/ua/zharoponizhayuschie/dnepr саме ібупрофен мені підійшов найкраще. Не жартуйте з температурою — навіть проста застуда при недбалому ставленні може обернутись ускладненнями.

Зображення
Відповісти