Що робити, якщо в басейні з’являються водорості?
Що робити, якщо в басейні з’являються водорості?
Добрий день. Хотіла би отримати поради щодо обслуговування приватного басейну, особливо в контексті боротьби з водоростями. Помітив, що при підвищенні температури вода починає зеленіти навіть за наявності фільтрації. Чи є якісь ефективні засоби профілактики появи водоростей, які можна застосовувати регулярно? І як часто їх потрібно додавати, враховуючи, що басейн відкритий і на сонці цілий день?
Re: Що робити, якщо в басейні з’являються водорості?
У нас теж відкритий басейн, і як тільки спека — вода за пару днів зелена, як болото. Ми спочатку думали, що це просто пил чи листя, але ні — справжнісінькі водорості. Лише фільтр і сачок не рятують! Нам один знайомий порадив додавати спеціальні засоби ще ДО того, як з'явиться зелень. Інакше потім тільки зливати воду. Реально, з цим треба не жартувати.
Так-так! У мене минулого літа взагалі катастрофа була — за три дні вода стала непрозора, слизькі стінки, зелений наліт... Думав, все, кінець сезону. А потім у магазині для басейнів мені сказали, що водорості самі не підуть, треба щось проти них лити. Зараз от що зробив — раз на тиждень перевіряю стан води і додаю засоби по інструкції. Ніякої зелені вже немає!
Та ви не уявляєте, яка в мене епопея була! Басейн новий, красивий, ідеально блакитний — аж поки не почався липень. За кілька днів вода мутна, стінки слизькі, а запах — як із канави. Паніка! Але знайома порадила купити альгіцид для басейну https://aquadoctor.ua/ua/product-category/himiya-dlya-baseynu/attribute-tip-sredstva-algicid-ua/ — і це справді стало моїм порятунком. Взяла універсальний, без піни, підходить навіть для басейнів, де купаються діти. Залив згідно інструкції, включила фільтрацію — і вже на ранок вода знову прозора! А ще додатково щотижня додаю профілактичну дозу — і жодної зелені. Сусіди тепер питають, як мені вдається тримати басейн таким чистим. Раджу всім — не чекайте, поки вода «зацвіте», бо потім це буде дорожче і складніше. Альгіцид — це як щит для вашого басейну.